Tjänster

Vaccination:

ogons

Det är viktigt att du har din hund eller katt vaccinerad. Du skyddar ditt eget djur och förhindrar även smittspridning.
Har du redan ett vaccinationsintyg eller pass så tar du med detta vid varje vaccinationstillfälle.
Kontakta oss för personlig rådgivning och bokning av tid för vaccination. Vi utfärdar även pass för ditt djur.

Vaccinationsrutiner hund:

Valpsjuka, HCC, parvo och kennelhosta: Första vaccinationen, vid 6-8 veckors ålder, görs som regel av uppfödaren innan valpen levereras.
Andra vaccinationen görs sedan när valpen är 12 veckor gammal.
Vid ett års ålder görs tredje vaccinationen.
Därefter vaccinerar man varje år mot kennelhosta och vart tredje år mot valpsjuka och HCC.
Åker du utomlands med din hund kan reglerna variera. Kontakta respektive lands ambassad för att få veta vilka regler som gäller i det land du skall åka till.

Vaccinationsrutiner Rabies:

Vaccination sker från 12 veckors ålder. Därefter vaccinerar man vart tredje år.
Åker du utomlands med din hund kan reglerna variera. Kontakta respektive lands ambassad för att få veta vilka regler som gäller i det land du skall åka till.

Vaccinationsrutiner katt:

Kattpest och kattsnuva: Första vaccinationen vid 9 veckors ålder görs som regel av uppfödaren innan kattungen levereras.
Andra vaccinationen görs sedan när katten är 12 veckor gammal.
Vid ett års ålder görs tredje vaccinationen.
Därefter vaccinerar man varje år mot kattsnuva och vart tredje år mot kattpest.
Åker du utomlands med din katt kan reglerna variera. Kontakta respektive lands ambassad för att få veta vilka regler som gäller i det land du skall åka till.
Vaccinationsrutiner Rabies:

Vaccination sker från 12 veckors ålder. Därefter vaccinerar man vart tredje år.
Åker du utomlands med din hund kan reglerna variera. Kontakta respektive lands ambassad för att få veta vilka regler som gäller i det land du skall åka till.

Resor:

flyg
Om du ska resa utomlands med din hund eller katt gäller följande:
Djuret ska vara chipsmärkt, vaccinerat samt ha pass för sällskapsdjur och i vissa fall avmaskas.
Jordbruksverkets hemsida kan du läsa mer om vad som gäller. Det är också lämpligt att kontakta respektive lands ambassad för att få information om vad som gäller i respektive land. Observera att det alltid är ditt eget ansvar som djurägare att se till att ditt djur har korrekta giltiga handlingar när ni reser.
Kontakta oss för personlig rådgivning och bokning av tid för vaccination, ID-märkning och/eller utfärdande av pass mm.

Kastrationer:

katt
Kastrera gärna din katt. Du kan även passa på att ID-märka och/eller vaccinera din katt på samma gång. Katten ska inte ha någon mat under dagen innan den opereras, detta för att förhindra att katten kräks och får ner maginnehåll i lungorna när den vaknar efter operationen. Kontakta oss för personlig rådgivning och bokning av tid för din han- eller honkatt.

Röntgen:

xray
Många hundraser har som krav att officiell avläsning av tex. höftleder och/eller armbågsleder ska ha skett innan hunden får tas i avel. Även om din hund inte ska användas i avel så är det en trygghet att veta att din hunds ledstatus. Det är även viktigt för uppfödarens fortsatta avelsarbete att så många som möjligt i varje kull blir röntgade.
Hos oss jobbar Kicki Lagerblad som har lång erfarenhet av denna typ av röntgen. Vi ställer höga krav på oss att leverera högkvalitativa digitala bilder till Svenska Kennelklubben som gör avläsningar av bilderna. Efter avläsningen erhåller du ett utlåtande från SKK om din hunds ledstatus.

ID-märkning:

mikrochip
Enligt lag så ska alla hundar i Sverige vara ID-märkta. Någon sådan bestämmelse finns inte för katter. Det är givetvis jättebra att ha sitt djur ID-märkt om det skulle springa bort eller råka ut för någon olycka.
En chipmärking utförs genom att ett litet mikrochip injiceras under huden i nackregionen. Chippet har ett unikt nummer som kan läsas av med en speciell avläsare.
Du får också blanketter av oss där alla uppgifter på dig och ditt djur ska fyllas i innan du skickar in uppgifterna för registrering.
Kontakta oss för personlig rådgivning och bokning av tid för ID-märkning.

Avlivning:

old
En dag kommer tyvärr det ofrånkomliga när du måste skiljas från ditt djur. Vi hjälper till så att det blir ett värdigt avslut i en lugn miljö i denna svåra stund.
Ni får gärna komma hela familjen. Det är en ganska vanlig missuppfattning att barnen i familjen ska hållas utanför denna process. Forskning har tvärtemot visat att det är viktigt att även barnen får delta i sorgearbetet när er kära familjemedlem ska lämna er. Om ni önskar så tar vi mot en avgift hand om ert djur efter avlivningen. Man kan välja mellan vanlig kremering där ditt djur kremeras tillsammans med andra djur eller separat kremering.
Vid separat kremering får du efter ett par veckor hämta en urna på praktiken. Separat kremering innebär en avsevärt högre kostnad än vanlig kremering.
Kontakta oss för personlig rådgivning och bokning av tid för avlivning av ert djur.

Hembesök:

stuga
Vi gör hembesök vid t.ex. besiktning, chipmärkning och vaccination av valpkullar.
Kontakta oss för bokning av tid.

Övrigt:

paws
Vi hjälper även till med kloklippning, tovklippning och mycket annat.
Kontakta oss för personlig rådgivning och bokning av tid.